Telenet
Telenet webmail inlogscherm

Hier vindt u alle informatie over Telenet webmail, zoals het inloggen, aanmelden, instellen, pop, imap, smtp, veel gestelde vragen, wachtwoord herstel, mail instellingen, iphone, android, windows outlook, e-mailadres blokkeren, apps, adressen van Outlook importeren, berichtregels aanmaken, automatisch antwoorden, mappen aanmaken, etc. Cliquez ici pour la version française
Om het zoeken wat te vergemakkelijken hebben we een legenda aangemaakt:Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten van Telenet webmail?

Telenet.be webmail wachtwoord herstel schermBent u uw wachtwoord vergeten van uw Telenet e-mailaccount? U dient verbonden te zijn met een telenet verbinding vanuit huis!. Mocht u uw wachtwoord willen wijzigen, dan kunt u dit doen via deze webpagina. Er wordt gevraagd om uw Telenet login of e-mailadres.

Telenet mail instellen

Het kan voorvallen dat de mailomgeving niet volledig naar je smaak voorzien is. Dit vormt geen probleem, want je kan je webmail instellen naar eigen behoefte. Op vlak van toegankelijkheid kan je Telenet mail voorzien op je computer, maar ook op je smartphone of tablet. Voor een vlot mailverkeer kan je voor het verzenden van mails een beveiligde verbinding, een zogeheten Authenticated SMTP server instellen en voor het ontvangen van je mails kan je dan weer IMAP instellen. Mocht u toestel geen IMAP aankunnen, dan is uiteraard een POP3 verbinding ook mogelijk.

Telenet IMAP instellen

Inkomende e-mail, IMAP instellen:
Servernaam: imap.telenet.be
Poort: 993
Beveiligingstype: SSL
Aanmelden met uw volledige Telenet e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord.

Telenet POP3 instellen

Advies: gebruik altijd telenet IMAP. In het geval dat uw toestel geen IMAP aan kan, kies alleen dan ervoor om pop3 als inkomende e-mail server in te stellen:

POP3-instellingen met encryptie (beveiliging)

Servernaam: pop.telenet.be
Poort: 995
Beveiligingstype: SSL(/TLS)
Aanmelden met uw volledige Telenet e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord.

POP3-instellingen ZONDER encryptie (beveiliging)

Servernaam: pop.telenet.be
Poort: 110
Beveiligingstype: geen
Aanmelden met uw volledige Telenet e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord.

Telenet SMTP instellen

Uitgaande e-mail, Authenticated SMTP instellen:
Servernaam: smtp.telenet.be
Poort: 587
Beveiligingstype: TLS
Aanmelden met uw volledige Telenet e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord.

Daar houdt het echter nog niet op, want je kan ook je mailomgeving zelf nog aan je persoonlijke voorkeur aanpassen. Zo is er de mogelijkheid om mappen toe te voegen of te verwijderen in je inbox zodat je een duidelijk overzicht van je mails kan behouden. Daarnaast is het mogelijk om aliassen aan je e-mails toe te voegen, een handtekening in te voegen bij het verzenden van je mails, en ga zo maar door. Op die manier kan je altijd op een efficiënte manier mailen. Daarnaast ben je door o.a. het invoegen van een ondertekening zeker dat je naar je contacten toe precies die indruk zal maken die jij voor ogen hebt. Op die manier biedt Telenet jou de kans om mee in te stappen in het nieuwe digitale tijdperk.

Telenet webmail app

Er zijn vele gratis en betaalde apps om je e-mail op je smartphone, tablet of pc te bekijken. Het maakt daarbij niet uit of je een iPhone (IOS), Android- of Windows toestel hebt. Er zijn apps voor Apple mail, Gmail app, Outlook, etc. Enkele aanraders zijn: K-9 of Blue Mail. Telenet heeft zelf ook een app, maar deze had tot enkele maanden terug problemen met de uitgaande mail.

Maak regelmatig een backup

Je e-mail backuppen van je Telenet webmail hoe doe je dat en waarom? Hieronder geven wij instructies hoe u uw e-mail kunt opslaan:

Werkwijze:
Bovenaan de pagina gaat u naar instellingen.
Aan de linkerzijde, klik op “importeren/exporteren”.
Druk nu op “exporteren”.
Er zal nu een back-up worden gemaakt van uw Telenet mail. Het bestand heeft de extensie: tgz. Een tgz bestand, is een bestand dat gecomprimeerd is, wat zoveel betekent als samengedrukt om ruimte te besparen. U kunt dit bestand nu veilig opslaan op een USB stick of een bijvoorbeeld een externe harde schijf.

Waarom een back-up? We gaan er natuurlijk van uit dat Telenet zelf ook backups maakt, maar een provider is niet verplicht om uw e-mail jaren achter elkaar te bewaren. Maar mocht het geval zijn en de provider raakt uw gegevens kwijt, dan kan dit terug worden gezet.

inloggen op Mijn Telenet

Zoals vermeld is Telenet één van de grootste telecomproviders in België. Je kan bij Telenet terecht voor vaste- en mobiele telefonie, internet en digitale televisie. De internetrevolutie is een gegeven waar deze provider sterk mee bezig is. Als je kiest voor Mijn Telenet dan kies je ook voor een provider die innoveert en die continu op zoek is naar verbeteringen om haar klanten mee te laten gaan in de vernieuwingen van het moment.
Op het moment dat je kiest voor deze internetprovider ontvang je van hen gegevens met betrekking tot je abonnement, wifi en ga zo maar door. Je ontvangt als klant ook toegang tot de dienst webmail. Inloggen op Mijn Telenet onderkent immers het belang van het voeren van efficiënte online communicatie en daarbij mag een eigen mail niet ontbreken. Op die manier zorgt de provider er dan ook voor dat je op alle vlakken van je online beleving goed zit.

Telenet webmail afdrukken / printen

Hoe kan ik mijn e-mails in Telenet webmail afdrukken? Hieronder staat een handleiding hoe u uw Telenet e-mails kunt printen:

Printen op je Ipad
Standaard zal je iPad gebruik maken van de mobile versie van webmail. Helemaal onderaan zie je een melding verschijnen “volledige versie”. Daarna kies je bovenaan rechts voor “basisversie”. En via deze versie zou je je Telenet webmail kunnen afdrukken.

Beveiligde mails of gecodeerde mails printen
Klik in een geopende mail op “codering” bovenaan in de werk balk;
Mocht je de werkbalk niet zien, klik dan op het venstertje met het pijltje en selecteer werkbalk weergeven;
De codering zou op West-Europees (iso) moeten staan;
Mocht dit niet het geval zijn, klik en je krijgt een keuze;

Mijn Telenet webmail login

Op het moment dat je je als klant aansluit, ontvang je een aantal gegevens van deze internetprovider. Deze gegevens omvatten bijvoorbeeld je telefonie-informatie, wifi-gegevens en ga zo maar door. Belangrijke gegevens die je meteen ontvangt zijn ook je e-mailadres en wachtwoord. Met deze gegevens kan je via de homepage van Mijn Telenet doorklikken naar het portaal voor webmail login. Wanneer je daar je gegeven e-mailadres en wachtwoord aanvult en vervolgens op aanmelden klikt, belandt je in de mailomgeving van je eigen webmail account. Van hieruit kan je optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die het digitale tijdperk biedt door naar harte lust te mailen. Schrik dat je je wachtwoord gaat vergeten? Dit kan je gemakkelijk aanpassen via de instellingen binnen de mailomgeving. Op die manier ben je er zeker van dat je altijd toegang kan behouden met login gegevens die je je gemakkelijk kan herinneren. Ben je toch je login gegevens vergeten? Deze kan je gemakkelijk terugvinden en/of resetten via de portaalsite van Mijn Telenet Webmail. Wanneer je daar klikt op ‘wachtwoord vergeten’ en de stappen vervolgens doorloopt, krijg je al snel een nieuwe login toegekend waarmee je toegang tot je e-mails kan krijgen.

Storing: Niet kunnen inloggen

Ook Telenet heeft af-en-toe last van een stopring, waardoor u niet in de inbox van de e-mails kunt bekomen. Soms ziet u na inloggen met de PC de volgende foutmelding: “Telenet Webmail Login Error – Please go back and try again.”. U kunt het dan op nieuw proberen via uw Smartphone, maar mocht dit ook niet lukken, dan is de kans groot dat er een storing is bij Telenet. U zou eventueel nog kunnen controleren of er werken bij u in de buurt zijn op de website van Telenet.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Hier vindt u veel gestelde vragen en de antwoorden daarop, ook wel f.a.q. (afkorting van Frequently Asked Questions) genoemd.

Welke browser ondersteunt Telenet mail?
Telenet webmail werkt het beste met de nieuwste browser versies van Google Chrome, Internet Explorer en Mozilla Firefox:

Google Chrome, download de laatste versie

Mozilla Firefox, download de laatste versie

Internet Explorer, download de laatste versie

Hoe kan ik inloggen op de webmail van Telenet?
Klik op deze link en u kunt inloggen op uw e-mailaccount
Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?
Klik hier. Boven de FAQ staat hoe u dit kunt herstellen
Na het wijzigen van wachtwoord, kan ik nog steeds niet inloggen..
Controleer of u geen typefout heeft gemaakt, hoofd- en kleine letters, cijfers en andere tekens. Had u per ongeluk de Caps Lock toets aan staan? Bij het kopiëren (Ctrl c + Ctr v) kan het gebeuren dat u per ongeluk een lege spatie erachter plakt. Lukt het niet, reset dan het wachtwoord nogmaals.

Telenet webmail Tips & Trucs

Hier vindt je een aantal interessante Tip & Trucs.

Video uitleg instellen Telenet Webmail voor Windows Live Mail:

Samenvatting
software image
Schrijver beoordeling
1star1star1star1star1star
Totale score
3 based on 90 votes
Telenet webmail
Telenet webmail
Besturingssysteem
Windows, IOS, Android
Software Category
Telecom
Prijs
EUR 0
Website

43 gedachten over “Telenet”

 1. ik heb een probleem met het opladen van mijn binnenkomende mails. Voorheen hadden wij 2 emailadressen die samen binnen kwamen. Nu zie ik enkel die van mijn man, niet meer die van mijn emailadres. Hoe kan ik dit oplossen?

  • Uw wachtwoord is dan opgeslagen in uw webbrowser en niet bij Telenet. Hoe deze te verwijderen is afhankelijk van de browser dat u gebruikt. Veelal kunt u deze vinden onder instellingen. Even googlen op “wachtwoord verwijderen ..”. Vul op de puntjes de door u gebruikte browser in om de exacte locatie te vinden.

 2. Kan al 3 dagen geen mails lezen kan niet op webmail adres . Keijg elke keer vals wachtwoord alhoewel ik zeker juist ben gewoon ramp in buitenland

 3. Beste,

  Ik kan via de pc niet meer op mijn Telenet webmail. Ik krijg steeds dit vermeld:

  Kan deze pagina niet bereiken

  Via webmaillogin prd telenet.be lukt het ook niet, via Bing ook niet

  Ik kan mijn mails nog wel zien op mijn smartphone

  Lucia

 4. De computer van mijn dochter is stuk. Ze wil graag gedurende enkele tijd haar mails op mijn computer lezen. Moet ik dan een externe account aanmaken of kan het op een andere manier ?

  • U hoeft in feite niets te doen, ze kan via de browser haar mails bekijken en beantwoorden. Zie hierboven, dit heet webmail.

 5. Beste,

  Ik wil mijn mails online kunnen inkijken: het mailadres dat ik gebruik is geen @telenet.be . Ik krijg geen toegang: niet met mailpaswoord, noch met telenet-login.
  Vriendelijke groeten,

  Linda

 6. Sinds zaterdag 23 maart kan iok bijna geen mail meer versturen of ontvangen, ook gewiste mail via mijn mailapp op de PC (Outlook2016/365) wordt niet gewist, wordt wel doorstreept, maar blijft in de mailbox staan.
  Volgens een mededeling op de webmail van telenet is mijn mailbox VOL (rode streep), ik heb zaterdag en zondag zeker meer als 3 GB mails (met grote bijlagen) ,gewist, maar de streep blijft rood en niets beweegt.
  Ik heb drie mailadressen en twee accounts, die samengevoegd dus 2 x 5 GB zouden uitmaken. Wie heeft dat tweede account gewist op de mailserver van telenet en alles samengevoegd onder slechts één enkel account van 5 GB ?
  Schijnbaar werkt Telenet technische dienst hieraan sinds zaterdag, maar zonder enig resultaat tot nu toe. (telefonische mededeling ontvangen met melding mij terug te contacteren, tot heden, maandag 25 maart 17:00 uur geen contact gehad met he “hogere technische dienst”).

 7. Op de pc geen problemen om in te loggen op de webmail maar sinds gisteren lukt het niet meer op de smartphone: kan geen beveiligde verbinding maken meld hij steeds?

 8. Hoe kan ik een correctie aanbrengen in de kader van “je E-mailadres” Ik heb 1 cijfer te veel ingetikt en moet dit telkens verwijderen om in te kunnen loggen. Groeten Emiel

  • Dat is te beheren onder (geavanceerde-)instellingen in uw webbrowser, echter verschilt dit van browser tot browser hoe u dit moet doen… Welke webbrowser gebruikt u?

  • Welke login bedoelt u? Telenet heeft verschillende diensten en en applicaties, zoals: Yelo-app, Triiing, Mijn Telenet, Wi-Free, etc.
   Via persoonlijke login krijgt u toegang tot alle Telenet-websites en -apps.

 9. kan al meer dan een week mijn webmail niet meer openen;
  melding : verkeerd wachtwoord of verkeerd émail adres !!!!!!!!!!!

  verwacht wel fakturen ed

 10. geachte,

  bij naar telenet webmail te gaan (om zodoende inbox van de e-mails te bekomen
  krijg ik sinds deze voormiddag de tekst
  “Telenet
  Webmail Login Error
  Please go back and try again.”

  reden ? wat te doen?

  • Er is sinds vanmorgen een storing bij Telenet mail. De meeste meldingen komen uit: Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Hasselt, Aalst, Mechelen, Sint-Niklaas, Leuven en Roeselare.

   Wanneer deze mailbox storing is opgelost is helaas nog niet bekend.

 11. Ik wil een snelkoppeling maken voor mijn webmail telenet
  Gelezen procedure; BUREAUBLAD LINKS-NIEUW-SNELKOPPELING e.z.v.

  Als ik nieuw aanduw. komt er map te voorschijn en blijkt de snelkoppeling onvindbaar!

  • Zo te lezen heeft u een nieuwe map aangemaakt en niet een snelkoppeling of uw snelkoppeling naar webmail Telenet staat elders op u bureaublad

 12. Kan niet inloggen via pc, wel via smartphone.
  Nu is het zo dat ik mijn mails het liefst lees via pc.
  Kunnen jullie daar iets aan doen??

 13. waarom is het zo moeilijk om een e mail te sturen naar telelnet
  3 e mail adressen geen resultaat waarom zo geheimzinnig e mail adres verbergen
  dat vindt ik zinloos mvg

  • Print u mail vanuit Telenet webmail? Waarschijnlijk niet en gebruikt u een mail applicatie als Windows Live Mail, Incredimail, Thunderbird of Apple mail. In het laatste geval kan uw mail probleem velerlei oorzaken hebben.

 14. via url lukt het ook niet, al van alles geprobeert, alles gaat open, behalve als ik inlog voor naar men emails te gaan lukt niet

  • U geeft aan van alles te hebben geprobeerd, maar nu weten wij nog niet veel meer. Hoe kunnen wij u dan verder helpen?

   Daarom eerst maar deze oplossing:

   • Leeg het cachegeheugen en cookies van uw browser
   • Log in op de webmail url (staat bovenaan deze pagina)
   • Gebruik als inlognaam uw e-mailadres
   • Gebruik als wachtwoord het wachtwoord dat bij dit e-mailadres hoort. Dus niet het wachtwoord van uw MijnTelenet account en ook niet die van een andere mailadres bij deze provider.

    We horen graag of het is gelukt of niet.

 15. sinds telenet vernieuwd is geraak ik niet meer ingelogd, al gechat met verschillende van telenet voor het op te lossen, en het geraakt niet opgelost, zij zeggen wij geraken wel ingelogd, ja awel ikke niet kom altijd op kan deze pagina niet weergeven, ik hoop dit dit eap in orde komt of ik zeg telenet op

 16. beste mensen .
  Ik kan TELENET WEBMAIL niet meer open krijgen nu om men programma’s via deze site te kuisen ,kunnen jullie me helpen dank bij voorbaat ….

 17. Welke rubriek & HOE moet ik aanloggen op webmail.telenet. Samenvatting is mooie
  maar niet te gebruiken. Webmailinloggen.be/telenet duurt en duurt enz.
  OP uw vraag Hoe kan ik inloggen op webmail.telenet +clik = geen respons.
  HOE telenet webmail op mijn pagina te krijgen?
  Grtjes Verlinden

Plaats een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten