Proximus mail
Hier vindt u alle informatie over Proximus webmail, zoals het inloggen, aanmelden, Proximus mail instellen, pop, imap, smtp, iPad, iPhone, Android, Windows en Mac OS X), Outlook, antwoorden op veel gestelde vragen, wachtwoord herstel, etc. Heb je nog geen Proximus mailbox? Dan kun je er een aanmaken in je MyProximus account.
Skynet mail is onderdeel van Proximus, net als Scarlet mail.
Om het zoeken wat te vergemakkelijken hebben we een legenda aangemaakt:Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten van Proximus webmail?

Proximus wachtwoord vergeten?

Bent u uw wachtwoord vergeten van uw Proximus e-mailaccount? Mocht u uw wachtwoord willen herstellen, dan kunt u dit doen via deze webpagina. Er wordt gevraagd om uw e-mailadres.

Proximus mail instellen voor inkomende e-mail

Na het toevoegen van een nieuwe e-mail account, zullen automatisch de IMAP instellingen worden ingesteld. Gaat het niet goed, controleer dan of u kunt inloggen op uw Proximus webmail. Hieronder vindt u de Proximus instellingen voor inkomende e-mail:

Server inkomende post: imap.skynet.be / imap.proximus.be / imap.belgacom.be
Gebruikersnaam: Uw e-mail adres
Wachtwoord: Het bijhorende wachtwoord

Identiteitscontrole: Wachtwoord

Beveiliging: SSL
Poort: 993

Gebruikt u liever POP3 boven IMAP, gebruik dan het adres: pop.proximus.be en selecteer poort: 995 met SSL-beveiliging.

Proximus instellingen voor uitgaande e-mail

Gebruik voor Proximus de volgende instellingen voor uw uitgaande e-mail:

Server uitgaande post: relay.skynet.be / relay.proximus.be / relay.belgacom.be
Gebruikersnaam: Uw e-mail adres
Wachtwoord: Het bijhorende wachtwoord

Beveiliging: STARTTLS, TLS of SSL
Poort: 587
Authentificatie: Ja

E-mailadressen opslaan in adressenboek

Je kunt als volgt een e-mailadres toevoegen aan je adressenboek:

 1. Log in op Proximus webmail met je e-mailadres en bijbehorend paswoord;
 2. Klik links bovenin het menu op “Adresboek”;
 3. Klik op “Nieuw”;
 4. Er verschijnt nu “Contactpersoon toevoegen”, klik hierop en je hebt een e-mailadres toegevoegd aan je adressenboek.

Proximus mail app

Met de proximus mail app kun je je mail bekijken op je iPhone, iPad, Android gsm of tablet. De app is geschikt voor Android-toestellen vanaf versie 4.0 of Apple toestellen vanaf iOS 7.0 of hoger. Je kunt de mail app downloaden in de Google Play Store en de Apple App store. Er is geen app beschikbaar voor de Windows Phone!

Het instellen van de mail app gaat als volgt:

 1. Download de app in de Google Play Store of de Apple App store;
 2. Installeer de app;
 3. Start de Proximus Mail-app op door op het icoontje te klikken;
 4. De eerste keer dat je dit doet zal er gevraagd worden om:
 5. – gebruikersnaam: hier vul je je e-mailadres of de gebruikersnaam van je mailbox in;
  – wachtwoord: vul hier je wachtwoord in van je e-mailadres of je mailbox.

  En dat was het al. Je kunt nu je mails ontvangen en verzenden via de Proximus Mail-app!

Mijn Proximus voor particulieren en bedrijven

De Proximus Groupt bestaat uit Proximus nv en de filialen Telindus, Scarlet, Wireless Technologies, Belgacom ICS en Skynet is het grootste telecommunicatiebedrijf van België. Ze voorziet in een ruim aantal diensten voor zowel particulieren zowel als voor professionelen en bedrijven. Men kan bij Mijn Proximus terecht voor een kwalitatieve service op vlak van telefonie (vast en mobiel), internet en digitale televisie. Door de mogelijkheden die geboden worden op vlak van formules en pakketten kan men altijd een dienst afnemen op maat van het eigen gebruik en zo een ideale prijs-kwaliteitverhouding blijven respecteren. Dankzij een netwerk van Proximus winkels doorheen heel België en een quasi continu bereikbare klantendienst, kan men bovendien altijd een professional contacteren met vragen omtrent facturatie, mogelijke pakketten, technische problemen en dergelijke. Zo is men, zelfs in het geval er zich problemen voordoen, er steeds van verzekerd op een efficiënte manier gebruik te kunnen maken van de diensten met een absoluut minimum aan onderbrekingen.

Mijn Proximus webmail

Een bijkomende dienst die Proximus biedt is webmail. Één van de belangrijkste voordelen die men als gebruiker geniet bij webmail is dat je e-mail on-line vanaf elk device met een werkende internetverbinding geraadpleegd kan worden. Dit is een zeer belangrijk voordeel in een tijd waarin de helft of meer van alle communicatie digitaal gevoerd wordt. Men hoeft zich dan ook niet langer zorgen te maken over toegankelijkheid tot mails via de provider. Men kan er overal aan, zelfs vanop een publieke locatie zoals een café, bibliotheek,…

Mijn Proximus webmail login

Wanneer men abonnee wordt bij deze aanbieder en dus ook haar diensten gaat afnemen, kent de provider aan de abonnee automatisch een e-mailadres voor webmail toe, samen met een wachtwoord. Deze gegevens samen vormen de Mijn Proximus webmail login, die men kan gebruiken om via de homepage van deze internetprovider in te loggen. Hierboven vindt u hoe u online kunt inloggen op uw webmailaccount.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Hier vindt u veel gestelde vragen en de antwoorden daarop, ook wel f.a.q. (afkorting van Frequently Asked Questions) genoemd.

Welke browser ondersteunt Proximus mail?
Proximus webmail werkt het beste met de nieuwste browser versies van Google Chrome, Internet Explorer en Mozilla Firefox:

Google Chrome, download de laatste versie

Mozilla Firefox, download de laatste versie

Internet Explorer, download de laatste versie

Hoe kan ik inloggen op de webmail van Proximus?
Klik op deze link en u kunt inloggen op uw e-mailaccount
Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?
Klik hier. Boven de FAQ staat hoe u dit kunt herstellen
Na het wachtwoord herstel, kan ik nog steeds niet inloggen..
Controleer of u geen typefout heeft gemaakt, hoofd- en kleine letters, cijfers en andere tekens. Had u per ongeluk de Caps Lock toets aan staan? Bij het kopiëren (Ctrl c + Ctr v) kan het gebeuren dat u per ongeluk een lege spatie erachter plakt. Lukt het niet, reset dan het wachtwoord nogmaals.

26 gedachten over “Proximus mail”

 1. Ik begrijp ook niet wat er aan de hand is. Ik heb al van alles geprobeerd maar tevergeefs… Al enkele dagen kan ik mijn proximus mail niet openen. Er wordt gevraagd om in te loggen met ons Proximus emailadres en wachtwoord. Zoals altijd vul ik mijn skynet.be emailadres in en het vroeger gekregen wachtwoord maar telkens krijg ik hetzelfde venstertje ‘verbinding maken met Proximus mail’. Ook al mijn wachtwoord aangepast via my proximus (onze persoonlijke pagina, het wachtwoord herstelt en ontvangen per sms want ja, hoe kan je nu een mail laten sturen naar je skynet.be adres als je niet kan inloggen? Ook de richtlijnen op proximus pickx gevolgd maar steeds kom ik bij hetzelfde terecht. Ik ben leerkracht en het is dus HEEL vervelend dat ik mijn mails niet kan checken… Ik ben ten einde raad!! Nooit eerder problemen ondervonden en sinds een kleine week, dagelijks!! Een ontgoochelde klant van Proximus

  Beantwoorden
 2. Geachte mevrouw mijheer
  ik heb alheel de week kan ik niet op mijn mail ik heb al heeel de week met proximus gebeld en ik heb verschelde codens gehad en ik geraakt er niet op ik heb er vriendin late, komen die alles weet van latop ze is daar alle dagen meebezich ik wel dat het op gelost geraakt .
  vriendelijke grt

  Beantwoorden
  • Indien u bedoelt dat u wilt uitloggen, dan kan dat via de uitloggen link. Wanneer u bedoelt dat u de webmail service niet meer wilt gebruiken, deze dienst is gratis en kan niet worden opgezegd.

   Beantwoorden
 3. Beste,

  Ik heb al meer dan 10 jaar een skynet emailadres.
  Dit dateert al van de tijd toen ik nog thuis woonde, maar intussen wordt het ouderlijke huis verkocht en alles dus stopgezet (internet en telefonie).
  Graag had ik mijn skynet emailadres behouden, is dit mogelijk?

  Alvast bedankt

  Beantwoorden
  • Bedoelt u dat u zelf een andere provider heeft? Zoja, dan is dit niet mogelijk (bij geen enkele aanbieder trouwens). U heeft 18 maanden (wettelijke periode) na opzeg, daarna wordt de toegang tot uw skynet mailadres geblokkeerd/verwijderd.

   Beantwoorden
 4. Wij hebben hetzelfde probleem met proximus mail, steeds komt er bij inloggen unknow error. Wanneer wordt dit probleem eens opgelost aub?

  Beantwoorden
 5. als ik een webmail “snel antwoorden” dan wordt de inhoud van de ontvangen mail, niet mee terug gestuurd.
  Ik had graag gehad dat die inhoud mee gestuurd zou worden.
  hoe moet ik dit oplossen.
  groetjes
  johan

  Beantwoorden
 6. 16 juli 2018
  Ik wacht al vanaf 3 juli 2018 op een oplossing voor zowel TV als internet.Bel bijna elke dag naar de technische diensten. Tot op heden geen resultaat. Heb reeds al de kabels ,een nieuwe WiFi bridge op eigen kosten vernieuwd. Zouden een lasser sturen, maar wanneer wist men niet te zeggen. Woensdag gaat het niet en donderdag ook niet, de lasser is niet vrij.Over vrijdag heeft men niet gesproken. Naar het schijnt zou de lasser ons telefonisch vrijdag trachten te bereiken. Wat een toeval dat we dan juist de WiFi bridge in Proximus winkel hebben aangekocht. Vandaag, maandag 16 juli, 16.31 nog steeds niemand gezien. Is zulke situatie schering en inslag bij Proximus?

  Beantwoorden
 7. 18/4/2018
  krijg melding om password te hernieuwen, als ik dat wil doen dan krijg ik de boodschap “oud passwoord ongeldig”?
  Als ik via URL wil gaan, dan krijg ik eveneens een foutboodschap
  Wat nu?

  Beantwoorden
 8. Kan er iemand mij vertellen hoe ik op skynetmail iemand in CC kan zetten i.p.v. BCC.
  Ik heb alleen de mogelijkheid om iemand in BCC te zetten? ik vind nergens de instelling om dit aan te passen.

  Beantwoorden
 9. Ik kan al meer dan een week mijn webmail niet openen op p.c. hij probeert van zelf te openen en heeft dan aan dat ik het opnieuw moet proberen door eerst af te melden en mijn nieuw wachtwoord moet ingeven dat ik zo gezegd veranderd heb.
  Ik ben ook al mijn e-mailaccount adressen kwijt sedert de update.

  Beantwoorden
 10. Geachte…kan niet inloggen en ontvang geen e-mails meer, wachtwoord al vijfmaal veranderd…niets kan baten…ten einde raad..

  Beantwoorden
 11. van: Equipe Proximus [anncolligan@bluewin.ch]
  aan: equipesproximus@skynet.be

  Membres Proximus

  Une vérification de votre adresse est en cour. Afin d’éviter sa suppression, nous vous demandons de vous reconnectez en cliquant sur Skynet.be .
  L’équipe Proximus

  Is dit spam?????

  Beantwoorden
  • Lijkt meer op een Phishing mail, waarbij men probeert uw inloggegevens te achterhalen. Niet op de link klikken en de e-mail verwijderen.

   Beantwoorden
 12. sinds maandag 15 jan ben ik al mijn persoonlijke mappen kwijt waar belangrijke informatie instaat. Dit sinds de nieuwe lay out ! Ik kan proximus niet bereiken via mail enkel telefonisch wat nog niet is gelukt tot op heden

  Beantwoorden
  • Hoe een nieuw mail adres aanmaken is afhankelijk van welk e-mailprogramma u gebruikt. In het algemeen kan gezegd worden: Instellingen > E-mail > Account toevoegen. Gebruik vervolgens de hierboven genoemde inkomende- en uitgaande mailserver instellingen (imap, smtp, poorten en ssl of starttls)

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten