Combell webmail

Combell webmail inloggen

Combell webmail is de Belgische marktleider in webhosting en Cloud computing en onderdeel van de Belgische hosting provider met dezelfde naam. De overkoepelende organisatie is team.blue.

Je kunt gebruik maken van Combell webmail als de hosting van je website bij dit bedrijf is ondergebracht. Je gebruikt dan een mailadres dat als extensie de naam van je website hebt dus naam @ website.naam. Voor het hosten van websites hanteert deze aanbieder verschillende pakketten met bijbehorende opties. Je kunt het pakket kiezen dat past bij wat jij nodig hebt.

Inhoudsopgave

Stappenplan inloggen bij webmail Combell

Aanmelden bij op Combell.com webmail is heel eenvoudig, doorloop onderstaande stappen:

  1. Ga naar: https://webmail-hosting.combell.com/index.php/mail/auth?Language=nl of klik hier;
  2. Vul je mailadres in;
  3. Vul het bijbehorend wachtwoord in;
  4. Druk op de Inloggen-button.

Vervolgens kom je in je persoonlijke mailbox. Het wachtwoord maak je aan bij de instellingen van je website bij deze provider. Hier kun je meerdere mailadressen en aliassen aanmaken met ieder hun eigen wachtwoord. Zo kun je de e-mail overzichtelijk houden waardoor je berichten gemakkelijk kunt terugvinden. Zeker als je een wat groter bedrijf hebt is het verstandig om verschillende adressen te hebben, bijvoorbeeld voor orders, klantenservice of klachten.

Combell mail instellingen op je laptop, tablet of smartphone

Natuurlijk wil je de mailfunctie van Combell ook kunnen gebruiken als je op kantoor bent of onderweg en liever de webmail niet gebruikt. Dat is heel eenvoudig. Je kunt een account aanmaken in je mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook, Protonmail en Mozilla Thunderbird) door de gegevens van de servers voor inkomende en uitgaande mail in te stellen, dit kan via de imap en smtp instellingen.

Deze provider maakt gebruik van een Combell IMAP server voor inkomende berichten, het grote voordeel is dat de e-mails op de mailserver blijven staan, zodat je je e-mail vanaf verschillende apparaten kunt binnenhalen. Het is niet meer zoals vroeger met POP3, waarbij een bericht via je computer had opgehaald en vervolgens niet meer in de inbox op je telefoon verschijnt. Overal toegang tot al je mails is vandaag de dag een must, zeker als het om belangrijke- en zakelijke berichten gaat.

Een nieuw e-mailadres aanmaken

Het is heel eenvoudig om met Combell een nieuw mailadres aan te maken. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen een mailadres met een gekoppelde mailbox en een alias. Een alias is een ‘doorverwijsadres’. Dit kan handig zijn als bijvoorbeeld klanten proberen je mailadres te raden. Stel je mailadres is sjef.dierckx@bedrijfsnaam.be. Dan kun je een alias aanmaken met s.dierckx@bedrijfsnaam.be. Alle mail die naar deze alias wordt gestuurd komt in dezelfde mailbox terecht. Voor andere zaken kan het handig zijn om een aparte mailbox te maken. Bijvoorbeeld offerte@bedrijfsnaam.be, waarbij meerdere medewerkers toegang hebben en dus kunnen zien welke aanvragen voor een offerte er binnen zijn gekomen. Uiteraard is het dan wel noodzakelijk dat er goede afspraken zijn wie welke mails beantwoordt.

Mailinglijsten aanmaken

Het is mogelijk om een zogenaamde maillinglijst aan te maken voor het versturen van mail via online webmail. Dit kun je zowel intern als extern gebruiken. Een interne lijst is handig om in één keer alle medewerkers een mail te sturen. Maar je kunt de distributielijst ook gebruiken voor een nieuwsbrief aan je klanten. Hier kun je dan weer onderscheid in maken, bijvoorbeeld klanten in Vlaanderen of klanten in Wallonië. Stuur eenvoudig een mail naar je klanten in de taal dat je wil, bijvoorbeeld in het Frans, Duits of Vlaams, met een distributielijst waarin alleen de mailadressen van die klanten staan.

Beveiliging van je webmail

Je wilt natuurlijk geen spam in je mailbox krijgen. Anderzijds wil je niet dat jouw mail wordt gehackt zodat anderen zogenaamd namens jou of jouw bedrijf een bericht ontvangen. Bij de online webmail zijn hiervoor maatregelen genomen. Er is een speciaal protocol om spoofing te voorkomen en je kunt filters instellen om spam buiten de deur te houden.

Is Combell.com webmail aan te raden voor mij?

Als je een compleet programma zoekt voor webmail dan is Combell webmail zeker aan te raden. De webmail is overal toegankelijk en bevat alle functionaliteit die je nodig hebt om je business te runnen, waar je ook bent. Als je even niet beschikt over mail via je tablet, smartphone of laptop is de webmail van deze aanbieder een prima alternatief.

Plaats een reactie