One.com webmail

Direct inloggen op One webmail

Alle informatie over One.com webmail en one mail, zoals het inloggen en aanmelden. Kun je niet inloggen bij je e-mailaccount of weet je niet zeker meer hoe je je kunt aanmelden of afmelden, je wachtwoord kunt herstellen, hieronder vind je de oplossingen.

Opmerking: sommige klanten zien het foutbericht ‘Er is iets misgegaan’ (Engels: ‘Something went wrong’) wanneer ze proberen in te loggen met Safari op Mac. Lees meer op Oplossingen of tijdelijke oplossingen voor recente problemen op de website.

Hoe inloggen op One e-mailaccount?

Aanmelden bij je One e-mailaccount, het inloggen gaat als volgt:

Schermafdruk aanmelden webmail One.com
 1. Ga naar de aanmeldingspagina van Onecom.
 2. Selecteer rechtsboven aan op het scherm Log in (Engels: Sign In).
 3. In het scherm dat verschijnt, selecteer je Webmail
 4. Je wordt doorgestuurd naar de inlogpagina.
 5. Vul nu je e-mailadres en bijbehorend Wachtwoord in.
 6. Druk op de Log in-button.
 7. Als alles goed gaat ben je nu ingelogd en kun je online e-mails lezen en versturen.

Opmerking: Zorg voor veiligheid. Wanneer je niet wilt dat je inloggegevens worden opgeslagen, zorg ervoor je het vakje naast ‘Keep me signed in’ uitvinkt! Staat deze aangevinkt, dan kunnen derden ook gemakkelijk inloggen en mailen met je account, met alle gevolgen van dien. Zeker op openbare computers als in bibliotheken, internetcafés, etc. altijd uitvinken!


Ik ben mijn wachtwoord vergeten of het werkt niet

Ben je je wachtwoord vergeten of kwijt, zo kun je deze opnieuw aanmaken/herstellen:

 1. Ga naar Forgot your password (Nederlands: ‘Je wachtwoord vergeten?’.)
 1. Vul je e-mailadres in.
 2. Selecteer Send.
 3. Je ontvangt nu op je e-mailadres instructies hoe je je wachtwoord kunt herstellen.

Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten of het werkt niet

Ben je je gebruikersnaam vergeten of kwijt (Engels: Recover your username'”), zo kun je deze opnieuw aanmaken/herstellen:

Je gebuikersnaam is je e-mailadres, deze vind je op je facturen en/of in de Controlpanel. Log in op de Controlpanel op je gebruikersnaam/e-mailadres te achterhalen.


One.com tips en trucs

We hebben enkele tips om je one.com account zo optimaal mogelijk te gebruiken:

 • Log minimaal 1 x per jaar in op account.
 • Om veiligheidsredenen gebruik altijd een up-to-date webbrowser om in te loggen.
 • Om veiligheidsredenen wijzig geregeld je wachtwoord.

Hoe stel je mail in?

Als het goed is worden de instellingen voor al je e-mail automatisch ingesteld wanneer je een nieuw e-mailaccount hebt aangemaakt. Gaat er onverhoopt toch iets mis, kan je het beste eerst bij webmail one controleren of je daar wel kan inloggen. Als dit geen foutmelding geeft, dan is het een kwestie van de juiste instellingen handmatig in te geven. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen inkomende en uitgaande e-mail.

Het grote verschil tussen IMAP en POP3 is dat bij IMAP je berichten op de server blijven bestaan en bij POP3 download EN verwijder je deze van de server van de provider, je kunt ze daarna niet nogmaals downloaden. Met IMAP kun je dus met verschillende devices (tablet, smartphone, pc) bij je e-mails.

One.com imap instellingen

Server: imap.one.com
Poort: 993
Versleuteling: SSL/TLS

One.com pop3 instellingen

Het bovenstaande zijn de instellingen wanneer je gebruik wil maken van IMAP. Werk je liever met POP3, dan gebruik je de volgende instellingen:
Server: pop.one.com
Poort: 995
Versleuteling: SSL/TLS

Natuurlijk moet ook de uitgaande e-mail op de juiste manier worden ingesteld.

One.com smtp instellingen

De server van de uitgaande post is een van de onderstaande:
Server: send.one.com
Poort: 465
Versleuteling: STARTTLS

Je gebruikt de gebruikersnaam en wachtwoord van je e-mailadres. De authentificatie zet je op ja, de beveiliging op STARTTLS gebruikt poort 587 (aanbevolen), 465 met TLS, 25 met STARTTLS of geen.

.


Kun je niet aanmelden bij One?

Heb je problemen met bij het aanmelden op je One-account? Hier kunnen verschillende redenen voor zijn, zoals het feit dat je je wachtwoord niet meer weet of tweestapsverificatie is ingeschakeld.
Lees hieronder de FAQ (Afkorting van Frequently Asked Questions), in het Nederlands: Veel gestelde vragen, dan goed door. Wellicht vind je daar een oplossing voor je inlog problemen.

Blijf je ondanks alle tips toch problemen ondervinden bij het aanmelden, probeer dan het volgende:

 1. Controleer de servicestatus voor one.com
 2. Stel je wachtwoord opnieuw in. Als je onlangs je wachtwoord hebt gewijzigd, probeer je je oude wachtwoord opnieuw in te voeren. Wanneer je oude wachtwoord werkt, moet je je apparaat vergrendelen en vervolgens ontgrendelen met je nieuwe wachtwoord.
 3. Schakel automatisch inloggen uit.

Controleer de servicestatus

Als je problemen ondervindt met one.com, controleer je de servicestatus. Wanneer je status niet groen is, wacht dan totdat de service normaal werkt en probeer het opnieuw.Antwoorden op veelgestelde One sign-in vragen

Hieronder vind je veel gestelde vragen en de antwoorden daarop, ook wel f.a.q. (afkorting van Frequently Asked Questions) genoemd:

⭐ Hoe kan ik inloggen op one.com webmail?

We hebben hierboven de One Sign-in url staan. Gebruik je e-mailadres en bijbehorend wachtwoord om in te loggen.

❓ Ik ben mijn one.com mail wachtwoord vergeten, wat nu?

Klik hier om je wachtwoord te herstellen.

✅ Hoe kan ik One mail installeren onder Windows 10 / 11?

Om Hotmail-, Live- en Outlook.com mail onder Windows 10 / 11 te installeren onder heb je een aantal gegevens nodig, waaronder IMAP instellingen, POP3 instellingen en de bijbhorende SMTP instellingen. Via deze stappenplan kun je Hotmail mail instellen en controleren.

🎥 Ik krijg de melding ‘Onbekende gebruiker of verkeerd wachtwoord’.

Wanneer je deze melding krijgt (of in het Engels: ‘The page cannot be displayed’), dan heeft u waarschijnlijk SSL uitstaan in de browser. SSL is een manier om een veilige verbinding te maken tussen uw browser en de mailserver.
Controleer in de webbrowser of dit het geval is en zet deze aan. Daarna kun je via One.com webmailpagina inloggen op je mailbox.

 

Kunt u wel inloggen, maar blijft u problemen ondervinden met het openen van een e-mail en/of het versturen van berichten, dan kan het zijn dat u een verbinding via een proxy heeft. Mocht dit het geval zijn, zet dan de proxy uit!


💎 Moet ik een beveiligde verbinding (SSL/TLS) aanklikken om een e-mail te versturen?

E-mails versturen zonder SSL of START TLS is niet veilig en daarom ook niet aan te raden. Bekijk hier IMAP instellen, POP3 instellen en de bijbehorende SMTP instellen of kijk op alle mail instellingen.

👉 Hoe groot is mijn One mailbox?

Een One.com mailbox is standaard 3GB groot.

 

Loopt je mailbox vol? Hier enkele tips om deze te schonen:

 1. Maak een backup van je e-mails
 2. Maak je Prullenbak leeg
 3. Verwijder oude e-mails
 4. Verwijder berichten met grote bijlagen

Let wel op! Gebruik je een software programma als Outlook, Live Mail, Thunderbird, Windows Mail, Apple mail? Zorg ervoor dat je IMAP gebruikt, want dan worden e-mails die je via je e-mailprogramma verwijdert ook automatisch verwijderd in de Inbox van je Hotmail webmail.


✋ Welke browser ondersteunt One?

Hotmail werkt het beste met de nieuwste browser versies van Google Chrome, Microsoft Edge en Mozilla Firefox:
Google Chrome, download de laatste versie

 

Mozilla Firefox, download de laatste versie

Safari, download de laatste versie

Microsoft Edge, download de laatste versie


🏆 Na het wijzigen van het wachtwoord, kan ik nog steeds niet inloggen.

Controleer of je geen typefout heeft gemaakt, hoofd- en kleine letters, cijfers en andere tekens. Had je per ongeluk de Caps Lock toets aan staan? Bij het kopiëren (Ctrl c + Ctr v) kan het gebeuren dat je per ongeluk een lege spatie erachter plakt.

 

Is je account meer dan 365 dagen niet actief geweest. Om je One.com-account actief te houden, moet je zich minimaal eenmaal per 365 dagen inloggen op je account. Na 365 dagen inactiviteit wordt jouw e-mailadres verwijderd en kan niet meer worden hersteld.

Is je e-mailadres correct gespeld?

Lukt het nog steeds niet, reset dan het wachtwoord nogmaals.

Lees ook oplossingen voor inlog problemen.


🥇 Ik kan niet (meer) inloggen op de webmail, ik krijg een foutmelding en gebruik MacOS.

Dit kan helaas voorkomen bij versies van MacOS die ouder zijn dan MacOS High Sierra. Bekijk of je kunt upgraden naar minimaal High Sierra of een latere MacOS versie. Hier kun je je mailinstellingen controleren.

⚡ Ik gebruik Vista Mail en Mac Mail en mijn mailbox loopt iedere keer vol?

In veel e-mailprogramma’s bestaat een instelling die een kopie van het e-mail bericht op de server achterlaat. Bij o.a. Vista Mail en Mac Mail staat deze instelling standaard aan. Controleer dit en zet deze instelling uit als je wilt voorkomen dat je mailbox telkens volloopt. Klik op de volgende link om je One.com mail instellingen te controleren.

❗ Wat is het verschil tussen pop3 en imap?

POP3 en IMAP zijn manieren (protocollen) om e-mail van een mailserver te halen. Beide hebben voor- en nadelen, maar het belangrijkste verschil tussen pop3 en imap is dat bij POP alle e-mail van de mailserver wordt gedownload en bij IMAP de mail juist op de server blijft staan.

☷ Mijn account is geblokkeerd.. Wat nu?

Je One account is mogelijk tijdelijk geblokkeerd omdat er ongewone inlogactiviteiten zijn geweest. Je zult je wachtwoord moeten herstellen via Mijn One.com-account deblokkeren als je account (tijdelijk) is geblokkeerd.

⛔ Als ik in One webmail een e-mail verstuur, kan ik deze dan ook zien in Microsoft Outlook of Apple Mail?

Wanneer je in one webmail een mail verstuurt, dan komt deze te staan in de map ‘verzonden berichten’ in Webmail, maar deze is NIET te zien in e-mailprogramma’s als Windows 10 Mail, Microsoft Outlook, Thunderbird of Apple Mail!

 

Mocht je via zowel Webmail als een ander e-mailprogramma berichten wilt lezen, kies je voor de optie om altijd een kopie van jouw berichten op de mailserver van Hotmail te laten staan. Je kunt dit instellen in je e-mailprogramma. Maar pas met deze instellingen op dat je mailbox niet volloopt, verwijder daarom tijdig e-mails die je niet meer nodig bent. Ook zou je je Verzonden berichten eens kunnen bekijken, deze worden standaard allemaal bewaard.


✨ Ik krijg de melding ‘You must be logged in to access this page’.

De foutmelding ‘You must be logged in to access this page.’ komt meestal doordat de browser geen cookies accepteert. Wijzig dit in uw browser en log dan in Secure Webmail.

Wat zijn jouw ervaringen met One mail? Wij horen het graag. Laat hieronder een reactie achter of stuur ons een berichtje.

1 gedachte over “One.com webmail”

 1. Beste,
  Er is iemand die mij ineens niet meer kan mailen naar mij, terwijl dit er voor wel kon. Mails die ik verstuur ontvangt ze wel maar als,ze een mail terugstuurt krijgt men steeds een foutmelding. Wat is de oorzaak?

  Beantwoorden

Plaats een reactie