UHasselt mail

UHasselt-mail is de officiële e-maildienst voor studenten, medewerkers en medewerkers van de Universiteit Hasselt (UHasselt). Deze service is bedoeld om een gestroomlijnde communicatie binnen de universitaire gemeenschap te waarborgen en zorgt ervoor dat iedereen relevante universiteitsaankondigingen en correspondentie op een veilige manier ontvangt.

UHasselt-mail inloggen

Om toegang te krijgen tot je UHasselt mail, voer je de volgende stappen uit:

  1. Bezoek de officiële UHasselt-mail inlogpagina via de UHasselt website of klik hier.
  2. Voer je universiteitsgebruikersnaam of e-mailadres in.
  3. Type je wachtwoord.
  4. Klik op de ‘Inloggen’ knop.

Wachtwoord herstellen

Als je je wachtwoord vergeet of problemen ondervindt bij het inloggen, biedt de Universiteit een hulpmiddel voor wachtwoordherstel:

Op de inlogpagina, klik op ‘Wachtwoord vergeten’ of ga naar: https://recovery.uhasselt.be/.

Volg de aanwijzingen om je identiteit te verifiëren en een nieuw wachtwoord aan te maken.

Pop3-, imap4- en smtp instellingen

Voor gebruikers die hun UHasselt-mail willen koppelen aan andere e-mailclients zijn de volgende instellingen van belang:

  1. POP3: Raadpleeg de IT-afdeling van UHasselt voor de specifieke instellingen.
  2. IMAP4: De exacte gegevens zijn meestal te vinden in de IT-handleidingen van UHasselt.
  3. SMTP: Raadpleeg de officiële IT-bronnen van UHasselt of neem contact op met de IT-ondersteuning voor het juiste serveradres en poort.

Het is aanbevolen om SSL of TLS te activeren bij het instellen van bovenstaande services voor een veilige e-mailcommunicatie.

Mijn UHasselt-mail

Binnen de UHasselt-mail omgeving kunnen gebruikers hun persoonlijke instellingen en voorkeuren aanpassen, hun profiel bijwerken en toegang krijgen tot andere geïntegreerde diensten van de universiteit.

UHasselt-mail App

Hoewel de Universiteit Hasselt mogelijk geen specifieke UHasselt-mail App voor haar e-maildienst heeft, kunnen studenten en medewerkers hun e-mails toegankelijk maken via standaard mobiele e-mailapps of via mobiele browsers door de juiste instellingen te configureren.

UHasselt-mail storing

Als er zich technische problemen voordoen of er een onderbreking is van de UHasselt-mail service, is het raadzaam om de IT-statuspagina van de Universiteit Hasselt te raadplegen of naar mededelingen op het universiteitsportaal te kijken.

UHasselt-mail verwijderen

Na afloop van je studie of dienstverband bij UHasselt, wordt je e-mailaccount mogelijk na een bepaalde periode gedeactiveerd. Als je vragen hebt over het beheer van je account, kun je het beste contact opnemen met de IT-dienst van UHasselt.

UHasselt-mail klantendienst

Voor ondersteuning met betrekking tot UHasselt-mail, kunnen studenten en medewerkers terecht bij de IT-helpdesk van de Universiteit Hasselt. Deze helpdesk is zowel via e-mail, telefonisch als persoonlijk op de campus beschikbaar.

Tips en trucs

Hier volgen enkele nuttige tips voor gebruikers van UHasselt-mail:

  1. Regelmatige back-ups van belangrijke e-mails kunnen verlies van gegevens voorkomen.
  2. Gebruik labels en mappen om je e-mails te organiseren.
  3. Wees altijd waakzaam voor phishing-pogingen en rapporteer verdachte e-mails aan de IT-afdeling.

Geschiedenis

De Universiteit Hasselt, opgericht in 1971, heeft zich voortdurend ingezet voor topkwaliteit in onderwijs en onderzoek. In de loop der jaren heeft UHasselt-mail zich ontwikkeld en aangepast aan de veranderende behoeften van de universitaire gemeenschap.

Plaats een reactie